Presskontakt


Våra nyheter och pressreleaser har alltid en kontaktperson. Har du andra frågor är du välkommen att kontakta vår VD Mats Karlsson på telefon 0472-151 99 eller via mail.

Du kan även prenumerera på Alvesta Energis pressmeddelanden. Då får du ett mail när vi publicerat en nyhet. Här kan du anmäla dig till våra pressmeddelanden.


Pressmeddelanden


2012-03-15

Alvesta Energi blir delägare i elhandelsbolaget Bixia

Det står nu klart efter ett kommunfullmäktigebeslut den 29 februari att Alvesta Energi är en del av Bixia per den 1 mars 2012. Kundstocken med cirka 5 000 kunder förvärvas av Bixia och som ersättning utgår ett aktieinnehav. Bixia är Sveriges fjärde största elhandelsbolag och förstärker därmed sin position i Småland.

Bixia finns representerad med kontor på 18 orter i Östergötland, Sörmland, Småland, Västra Götaland, Stockholm, Gävleborg och Skåne. Genom samgåendet skapas nu ännu bättre förutsättningar för kunderna lokalt. 

Sedan elmarknaden avreglerades har det skett en successiv konsolidering och mycket tyder på att konsolideringen i branschen kommer att öka. För att möta utvecklingen och vara konkurrenskraftiga även i framtiden har Bixia en uttalad tillväxtstrategi som bygger på både organisk och strukturell tillväxt. 

- Genom samgåendet med Bixia kommer våra kunder få ta del av ett större produktutbud samtidigt som vi behåller och förstärker vår lokala kundservice. Därför känns det både tryggt och bra att inleda samarbetet, säger Gert Bengtsson, vd Alvesta Energi. 

Stark lokal förankring och närproducerad förnybar el 
Bixias koncept går ut på att bevara det lokala ägandet och de lokala kontoren samt att ta tillvara på den förnybara el som produceras lokalt. 

- Den lokala förankringen är viktig för oss på Bixia och vi tror på den kraft som uppstår när många mindre aktörer samarbetar. Vi är också ett av de elhandelsbolag som köper in mest småskalig förnybar el i Norden. Vi är mycket glada över att Alvesta Energi har valt att bli en del av Bixia. Samgåendet ligger helt i linje med att stärka konsumenternas roll och bli bättre på att tillmötesgå kundernas behov. Det är klart att vi är smickrade över att marknaden tror på oss, säger Tom Istgren, vd på Bixia. 

Kontaktuppgifter 
Tom Istgren, vd Bixia AB, 070-313 97 42 
Anna Fjellner, pressansvarig Bixia AB, 076-828 58 11 
Gert Bengtsson, vd Alvesta Energi AB, 0706-370 402 

Bixia AB är ett fristående elhandelsbolag med nio delägare: Tekniska Verken i Linköping, Mjölby Svartådalen Energi, Oxelö Energi, Växjö Energi, Borgholm Energi, Nässjö Affärsverk, Sandviken Energi, Södra Hallands Kraft och Bjäre Kraft. Tillsammans har vi 18 kontor i Linköping, Borgholm, Göteborg, Katrineholm, Laholm, Mjölby, Norrköping, Nässjö, Oxelösund, Sandviken, Stockholm, Trollhättan, Uddevalla, Västervik, Västra Karup, Växjö, Ljungby och Ängelholm. Bixia har ca 300 000 kunder och omsätter ca 3,8 mdkr. Bixia arbetar aktivt för utvecklingen av småskalig energiproduktion och är ett av de elhandelsbolag som köper in mest småskaligt producerad el i Norden från ca 600 anläggningar. Tillsammans är vi en kraft som förändrar! 

Alvesta Energi AB är ett helägt dotterbolag till Alvesta Kommunföretag AB. Alvestas Energis verksamhet består av fjärrvärme, infrastruktur för elnät och fiber, produktion samt handel och försäljning av el. Alvesta Energi levererar el till cirka 5000 kunder. 
 

2011-12-22

Alvesta Energi går in i allians med elhandelsbolaget Bixia

Onsdagen den 21 december tecknade Alvesta Energi AB en avsiktsförklaring med Bixia AB som är Sveriges fjärde största elhandelsbolag. 
 

2010-01-15

Liten oljeandel trots produktionsrekord 2009

Produktionsrekord på fjärrvärmeanläggningarna hos Alvesta Energi 2009. Andelen biobränsle blev 99 %. 
 

2009-09-07

Vilken är den mest småländska kommunen? Smålandsfejden 2009 har startat. 

Vem är mest företagsam i Gnosjö? Sparsam i Värnamo? Att smålänningar är speciella känner nog de flesta till. Att man kan tävla i det är nytt. Smålandsfejden 2009 är en tävling mellan Smålands kommuner i klurighet, företagsamhet, flitighet, redbarhet och sparsamhet. Första frågan publiceras idag på www.smalandsfejden.se 
 

2009-03-20

Bo Lindberg slutar som VD

Bo Lindberg lämnar Alvesta Energi för uppdrag inom Öresundskraft 
 

2008-08-29

Alvesta Energi och Chemwood samarbetar för ännu effektivare biovärme i Alvesta

Alvesta Energi och Chemwood har tecknat ett avtal om samverkan inom värmeproduktion med biobränsle i Alvesta. Samarbetet innebär ett bättre utnyttjande av befintliga anläggningar och därmed till effektivare och säkrare drift samt miljöfördelar.  
 

2007-12-19

Alvesta Energi startar stort flerårsprojekt och bygger fjärrvärme på Påvelsgård

Under de kommande åren kommer fjärrvärmen byggas ut i bostadsområdet Påvelsgård i Alvesta. 
 

2007-04-13

Elkunder har tjänat tusenlappar på slopat tillsvidarepris

Upp till 3.421 kr i lägre elkostnader för Alvesta Energis tillsvidarekunder det senaste året. Det blev resultatet av att Alvesta Energi slopade tillsvidarepriset den 1 april 2006. Tillsvidarepris är det elpris kunder som inte tecknat avtal betalar. 
 

2007-01-02

Nyårsstormen

Alvesta Energi rapporterar inga strömlösa efter nyårsstormen och nu pågår efterkontroller av Elnätet 
 

2006-11-28

I Alvesta saknar ingen tillsvidarepriset på el

I Alvesta, mitt inne i hjärtat av Småland, kan elkonsumenterna följa de senaste nyheterna om höjda tillsvidarepriser för dem som inte valt elleverantör och hot om nya rekordnivåer på elpriser trots växande vattenmagasin och sjunkande priser på elmarknaden. 
 

2006-09-20

Alvesta och Växjö knyts ihop med fjärrvärme

Alvesta Energi AB och Växjö Energi AB, VEAB, har den 18/9 träffat en överenskommelse runt ett nytt projekt. Man har för avsikt att undersöka möjligheterna att bygga en fjärrvärmeledning mellan Alvesta och Växjö. 

2006-08-22

Alvesta Energis vd invald i Svensk Energis styrelse

- Våra kunders synpunkter ska tas tillvara! Branschorganisationen Svensk Energi har fått en smålänning i styrelsen! 
 

2006-03-15

Alvesta Energi slopar tillsvidarepriser

Från och med april i år kommer alla Alvesta Energis elkunder som idag har tillsvidarepris istället erbjudas ett rörligt elpris. 
 

2005-07-01

Resterna efter orkanen Gudrun blir till värme i Moheda

ATA Timber Moheda AB och Alvesta Energi AB har tecknat ett flerårigt samarbetsavtal om ömsesidiga leveranser av träbränsle och värme. 
 

2004-12-01

Alvesta Energi och Östkraft samarbetar inom elinköp

Alvesta Energi har tecknat ett samarbetsavtal med Östkraft som innebär att Östkraft kommer att leverera tjänster till Alvesta Energis elhandelsverksamhet. De aktuella tjänsterna rör bland annat elinköp, planering och riskhantering. 
 

2004-09-29

Alvesta Energi och Vidakoncernen överens om flerårigt samarbete

Alvesta Energi och Vidakoncernen överens om flerårigt samarbete